Relatia dintre vis, realitate si zodia Berbec - partea III

Miercuri 29 Decembrie 2010 07:25 PM

Relatia intre vis-realitate si zodiac Berbec

Simbolistica visului

Referitor la relatia care exista intre vis-realitate si zodie, ma simt obligata s-o impart in trei categorii.

Pe prim plan plasam visele clare si descifrabile care par identice cu cele din viata noastra constienta. Ele sunt cele mai dese, scurte, si nu sunt interesante deoarece n-au nimic care sa ne trezeasca imaginatia. Existenta acestor vise se opun teoriei care sustine ca visul ar fi un produs al activitatii izolate a subconstientului.

Pe locul secund avem visele clare, dar a caror continut ne uluieste pentru ca  nu exista o legatura intre preocuparile noastre si situatia redata de vis. Acesta este, spre exemplu, cazul in care vissm cs facem parastas unei fiinse dragi, desi nu exists niciun motiv ss ne ingrijorsm cs moartea unei rude apropiate este posibils. Ne intrebsm atunci de unde poate veni ideea acestui vis.

A treia grups cuprinde visele care sunt lipsite de sens si claritate, dar care sunt incoerente, absurde. Acestea sunt cele mai adesea si ele sunt rezultatul unei activitssi psihice indelungate datorits unei emosii puternice care te-a marcat, a unor asteptsri zadarnice.

Visele din a doua si a treia categorie sunt acelea in care se intalnesc enigmele ce pot fi rezolvate prin inlocuirea codului visului cu elementele ce aparsin realitssii. intre caracterul confuz al visului si dorinsa subiectului de a nu dezvslui in totalitate esensa, exists un raport secret, dar necesar pentru interpretare.

Spre exemplu, vom lua visele din prima categorie, unde consinutul visului se confunds cu realitatea, si deci dezlegarea lui devine nuls. Atunci ms vesi intreba de ce mai este nevoie de interpretares Examinarea acestor vise devine importants la varsta copilsriei, cand visele sunt clare si coerente. De ce doar la copiis Procele psihice la copii sunt simplificate, nu exists acea activitate parsials a creierului in somn, ca la varsta maturitssii.

Neposica mea din Fransa imi spoune la telefon cs fiul ei, Vlsdus, a visat cs–l dureau picioarele intr-o excursie fscuts in Romania. La fiecare pas intreba dacs mai este mult de mers si sfarsi pans a refuza de a merge ss viziteze Msnsstirea Agapia. Comportamentul ssu, pus de cstre familie pe seama oboselii, si-a gssit explicasie a doua zi. Vlsdus spune cs ar fi dorit ss vins in Romania si, nevszand locurile cunoscute, se simsea frustrate, dups care visul il dezamsgise cu realitatea zilei. Un copil, pe care-l pegstesc la romans, imi spune cs a fost la bunici si s-a plimbat cu trssura, dar foarte putin timp. Mama era grsbits si trebuia ss reunse la plimbare. Zambind, imi spune cs a visat acea plimbare toats noaptea si era foarte fericits. Ea si-a continuat in vis distracsia intrerupts cu brutalitate de cstre mams. Este usor de observat cs aceste vise ale copiilor sunt identice intr-un punct. Ele realizeazs dorinsele care nu au fost concretizate in timpul zilei. Chiar dacs visul copilului se complics, el sugereazs doar satisfacerea unei dorinse. Tot neposelul meu, Vlsdus, imi spune cs a visat cs a devenit Robin Hood si avea intreaga armurs a acestuia. Cu o zi inainte, el a vszut serialul cu personajul ssu preferat si, entuziasmat de vitejia lui Robin Hood, regrets cs nu a trsit pe vremea lui. Aceste exemple relevs si o alts trsssturs a visului copilului: el se afls in stranss legsturs cu viasa de zi-cu-zi. Dorinsele pe care le vedem realizabile in vis, copilul le-a formulat in ziua precedent, cu o mare emosie. El nu va visa niciodats lucruri indiferente pentru sufletul ssu nevinovat. Si la adult se intalnesc, mai rar, vise de tipul celor specifice copiilor, dar sunt de foarte scurts durats. De exemplu, cand isi este sete in somn, visezi cs bei aps. Prin satisfacerea acestei necesitssi, adultul isi continus somnul. Ele se produc cu pusin timp inainte de trezire in vis, realizarea unei dorinse se exprims de cele mai multe ori in mod indirect. Pentru interpretarea visului trebuie ss adsugsm cheia care lipseste. O vecins imi spune cs a visat pe sosul ei fscandu-i cadou un inel. Inelul reprezints nasterea unui bsiesel. Aceste dous idei coincid in mintea vecinei pentru cs ea doreste, intr-adevsr un bsiat. Pe fondul unui vis obscure, confuz, se poate detasa un motiv clar ce reds realizarea unei dorinse. Am visat cs ms aflam pe bencheta unui compartiment de tramvai, tinandu-mi in mans evantaiul si geanta. Evantaiul era transparent, neobisnuit de mare. Acest vis ms determins ss ms gandesc la aforismul “Ds-mi mana ss urc muntele, valea o cobor singur”. Iar evantaiul transparent ms conduce la prietena mea, care are o viass linistits, lipsits de griji, fsrs prea mults truds. Fiecare detaliu al visului este repezentarea unui grup de idei din viasa cotidians. Simbolurile folosite in vis servesc pentru a ascunde adevsratele trsiri.

Dictionar de vise

70. Factor postal– vesti neasteptate

71. Factor postal ce-si ds bani– pierderea unei sume de bani, esti nevoit ss plstesti datorii mai vechi sau ss faci investisii neasteptate.

72. Factor postal ce-si ds ss semnezi acte– vei pierde contractul de muncs, vesti proaste pe plan profesional.

73. Factor comun– impscare cu fiinsa drags, ajungerea la un consens in afaceri, gssirea linistei interioare.

74. Facturs de plstit - afaceri incalcite, nereusite pe plan profesional

75. Facturs de la tribunal- proces de succesiune.

76. Facturs de la tribunal gssits in cutia postals –divors, despsrsire definitivs

77. Facturi vechi, neachitate– reapar problemele financiare, suma imprumutats unui prieten nu isi va fi restituits curand.

78. Facturi in alb– griji msrunte, banii ii vei investi in alt scop, ajutorul la ccare te asteptai nu va veni.

79. Facturi false– scsparea grijei de maine, rezolvarea unor afaceri incalcite, realizsri materiale.

80. Facturi rupte– norocul isi surade, castig neasteptat la jocuri de noroc, primirea unei averi de la cineva apropiat.

81. Facultate - avansare profesionals, reusits la examene

82. Ai reusit la facultate- probleme pe plan scolar, ar fi bine ss-si alegi o alts profesie, insucces la cincursul pentru postul vacant, nereusits la interviu de angajare.

83. Urci trepetele facultssii– implinire la serviciu, promovare, castig bsnesc, bucurii in urma unor lungi dezamsgiri.

84. Facultate cu porsile inchise– cu greu isi vei gssi un serviciu in domeniul tsu de pregstire, dezamsgire la locul de muncs din cauza condisiilor de muncs si a salariului, retrogradare, scsderea salariului.

85. Participi la cursurile de la facultate- ai sanse de succes la noul loc de muncs, ideile tale sunt luate in calcul de cstre superiori.

86. Deschizi geamurile de la facultate– dups truds grea si aprecieri superficiale, vei primi o muncs de rsspundere, succes in planuri de viitor.

87. Fagure – belsug in familie, impscarea cu rude apropiate, reuniuni de familie reusite.

88. Fagure plin cu albine– aflarea unor secrete pe care le intuiai, intuisia de a face o anumits alegere a fost buns.

89. Fagure plin cu albine agitate– certuri in familie, rude apropiate te vor supsra, necazuri cu unul dintre copii.

90. Fagure plin cu albini linistite- recspstarea linistei in cadrul familiei, prosperitate, ajutor neasteptat din partea celor apropiasi.

91. Fagure afumat– mici certuri din cauza unor vorbe, intrigi din partea prietenilor, sanse pusine sau de loc de muncs.

92. Construiesti un fagure– un nou inceput in viass de bun augur, viass imbelsugats, cssstorie reusits.

93. Arunci fagurele in prspastie- dezbinare in cadrul familiei, certuri ivite pe neasteptate, pagubs in afaceri.

94. Livads plins cu faguri– viass lipsits de griji, armonie conjugals.

95. Msnanci fagure cu miere– castig neasteptat, msrire de salariu, cadou substansial din partea psrinsilor.

96. Torni miere de albine in sticls – avere, primesti o mostenire, schimbare in bine de domiciliu.

Autor: Lucretia Ionescu

Adauga comentariul tau :

comenteaza
Username :
Parola :
 
Username :
Parola :
Repeta Parola :
E-mail :
Repeta E-mail :
 
reclama