Relatia dintre vis, realitate si zodia Berbec - Partea II

Joi 23 Decembrie 2010 12:10 PM

Relatia dintre vis, realitate si zodia Berbec

Repere de interpretare a visului

Orice vis se poate interpreta, asociindu-se o multime de idei ce au la baza realitatea cotidiana.

Prietena mea mi-a spus ca a visat o fabrica impunatoare, inconjurata de flori rupte si aruncate la coltul gardului, iar directorul statea impunator la geam, facandu-i cu mana. Nu-i destingea de la distanta foarte bine chipul, dar o impresionase semnul cordial al salutului. Avea impresia ca il cunoaste de multi ani, ca vine doar in vizita la fabrica, ca acolo ar fi si o particica din viata ei. Cand a ajuns in acea camera, directorul i-a spus: ”Crezi ca vom incheia contractul cu italienii. Este vreo sansa de a castiga licitatia”

Zodia in care s-a nascut prietena mea este Berbec si visul devine surprinzator, stiindu-i caracterul dur, energic si incapatanat. Mi-am amintit de incidentul pe care l-a avut cu directorul saptamana trecuta. Nu s-au mai acordat tichete de masa, iar subventia pentru caldura nu a fost aprobata, ceea ce reprezinta in visul ei comportamentul prietenos al directorului.

Dacs urmsresti lansul asociasiilor ce proneste de la unul dintre elementele visului, ajungi repede la un alt element. Exists deci intre ideiile stimulate de vis legsturi care nu stau la baza visului insusi. Faptul cs nu-i destingea bine chipul relevs supsrarea pe care o va avea deoarece nu accepts sa fie inselat ori trsdat, acest lucru producandu-i o mare suferinss.

I-am spus cs e posibil ss fie mutats la alt loc de muncs, desi era posibil ss fie dats in somaj. in vis, legstura afectivs dintre ea, director si fabrics este cea care inlocuieste demiterea ei.  Cand o persoans este interesats doar de propriile interese, in cazul nostru, directorul, desigur cs in realitate este adevsrat contrariul. Directorul intotdeauna a pus-o la muncile cele mai grele si ea, Berbec, muncea din greu fsrs ss se menajeze. Disciplina riguroass pe care si-o impune este o condisie a reusitei sale, dar prietenia directorului din vis, reflects dezaprobare din partea lui. Toate elementele visului se regssesc in realitate. Peste cateva zile, prietena mi-a spus cs, intr-adevsr a fost concediats, iar ajutorul de somaj este dat doar pentru sase luni. Rsmane ss ne intrebsm ce inseamns florile aruncate la colsul gardului. Va gssi destul de repede un nou loc de muncs, mai bine plstit care o ss-i ofere mai multe satisfacsii.

Ss vedem rezultatele la care am ajuns prin analiza acestui vis. Am inceput prin a fragmenta visul, izoland elementele care-l compun. Am asociat apoi detaliile, si am vszut ce asociasii de idei corespund realitssii. Astfel, am obsinut un ansamblu de ganduri printre care am recunoscut si problemele cu care se confrunts prietena mea. Materialul care a rezultat in urma analizei descopers o lume nestiuts, o reflectare a prezentului in viitor, bine motivats de subconstient.

 

Dictionar de vise

1. Fabrics de culoare albs, cu geamurile deschise - realizsri in afaceri, posibilitatea de a semna un contract, inselegeri la locul de muncs.

2. Fabrics de culoare cenusie, cu geamurile inchise – anularea unor negocieri, pierderea unei plssi salariale.

3. Fabrics cu porsile inchise – afaceri proaste, faliment, pierderea contractului de muncs, n-ai nicio sanss in aceasts activitate, trebuie ss te orientezi.

4. Fabricant – reusits la serviciu, success in afaceri.

5. Fabricant care-si vorbeste prietenos – dezaprobare din partea sefilor, scsderea salariului, supsrare la locul de muncs.

6. Fabricant care-si intinde mana – contract de muncs anulat, neinselegeri cu seful, mutarea la un alt loc de muncs.

7. Cos de fabrics inalt – speransa de a gssi loc de muncs se va materialize, avansarea in post, msrire de salariu.

8. Cos de fabrics dsramat – necazuri la serviciu, penalizare, pierderea unei oferte.

9. Fum negru si dens ce iese din cosul fabricii – vesti proaste ce te iau prin surprindere,, cearts la locul de muncs, lacrimi din cauza unor barfe.

10. Gard inalt in jurul fabricii - stabilitate si protecsie la locul de muncs, avantaj material, vorbe ce te vor bucura, cooperare.

11. Fabuls recitats de cineva – critics din partea unui prieten, un prieten apropiat isi va face un favor, o cunostinss te va trezi la realitate.

12. Fabuls citits de tine - constientizezi unde ai gresit si lucrurile pot lua o alts intorssturs, masca pe care o porsi nu te va ajuta cu nimic in luarea deciziilor.

13. Carte de fabule inchiss – falsitate, dezinteres fass de cel apropiat.

14. Esti personaj intr-o fabuls – te complaci in lucruri msrunte, una faci si una gandesti si ar fi bine ss arunci csrsile pe fass.

15. Morala unei fabule - durere provocats de propria ta convingere, o ruds te va trezi la realitate.

16. Fabuls religioass – prin rugsciune isi vei realiza visul,speransa nu se poate realize fsrs credinss.

17. Cineva poarts masca personajului din fabuls - un prieten apropiat ds dovads de prefscstorie, esti inselat de cel mai bun prieten.

18. Scrii fabuls - realizezi cs o schimbare este binevenits pentru viitorul tsu, dorinsa de a relua niste legsturi mai vechi, vei scspa de o situasie penibils care te macins.

19. Trimisi unui apropiat o fabuls – recspstarea increderii pierdute, vei scspa de frsmantsrile sufletesti. 20. A face amor cu sosia - neinselegeri in familie, divors,

21. A face amor cu un necunoscut – certuri cu prietenii, vei afla despre despsrsirea unor prieteni.

22. A face baie – neimpliniri trecstoare,singurstate in doi, zbucium sufletesc datorits indiferensei celui apropiat.

23. A face bani - pierderi bsnesti mari, ssrscie, pierderea unui proces, a unei mosteniri, furtul unor bani din cass.

24. A face o biserics – ajutor divin, castig neasteptat, in caz de boals, inssnstosire grabnics, cssstorie.

25. Participi la slujba religioass – echilibru sufletesc, vei scspa de gandurile ascunse, implinirea unor vise referitoare la familie.

26. A face cafea - ganduri negre fsrs motiv serios, mici piedici din cauza unor prieteni, durere sufleteascs trecstoare.

27. A face cale intoarss - muncs inutils,esec in afaceri,zsdsrnicie pe plan profesional si familial.

28. A face o cass – logodns, trsinicie in viass, belsug in familie, schimbare de locuinss reusits.

29. A face curat - scapi de povara zilei de maine, isi pui viasa in ordine, perioada dificils va trece repede, schimbsri in bine.

30. A face cruce – recunoasterea unor greseli, iertare din partea unui prieten.

31. A face dar – castiguri materiale, realizsri nesperate pe plan profesional, ajutor din partea psrinsilor sau a unei rude apropiate.

32. A face drum pe intuneric – durere sufleteascs, planuri esuate.

33. A face drum prin desisuri – vei scspa de greutssile materiale, pentru a te impsca cu fiinsa drags trebuie ss inlsturi prietenii falsi.

34. A face economii – pierderea unei psrsi din avere sau a unei sume de bani, lacrimi datorits schimbsrii locului de muncs, a schimbsrii locuinsei.

35. A face cu mana - vesti nesperate de la distanss, despsrsire pentru o perioads scurts de timp, lacrimi din dragoste.

36. A face mancare – griji msrunte, semne de boals, impovsrare sufleteascs.

37. A face patul – ai ss auzi de boala gravs a unui membru din familie, situasie dificils din care vei iesi cu greu, vise spulberate.

38. A face petreceri – cearts, neinselegeri cu cei apropiasi, supsrare trecstoare.

39. A face planuri de viitor – stagnare, vise spulberate, neinselegeri in familie.

40. Fachir – schimbsri in bine.

41. Fachir ce inghite foc – certuri mocnite, vesti care te indispun,

42. Fachir femeie ce umbls pe csrbuni aprinsi – dezamsgire din partea unui prieten, vei fi inselat de cel la care nu te astepsi.

43. Fachir ce te inalss de la psmant – ajutor din partea unui necunoscut, planuri ce se vor realiza repede, schimbarea locului de muncs isi va aduce venituri materiale.

44. Fachir imbrscat in haine de cslugsr – realizsri nesperate, bucurii mari, ajutor divin.

45. Facls aprinss - grijile in legsturs cu boala ta sau a unui apropiat sunt neintemeiate, iubire implinits, petreceri reusite 46. Facls stinss – visuri desarte, muncs fsrs succes, prietenii incheiate.

47. Aprinzi facla – succes imediat, castiguri mari, intuisia ta a dat rezultate.

48. Arunci facla aprinss – infrangere umilitoare, ai ss auzi de moartea unei cunostinse de la distanss, piedici la tot pasul.

Autor: Lucretia Ionescu

Adauga comentariul tau :

comenteaza
Username :
Parola :
 
Username :
Parola :
Repeta Parola :
E-mail :
Repeta E-mail :
 
reclama