Parul ondulat pe bigudiuri

Sambata 07 Martie 2009 12:01 AM

Din momentul cand v-ati hotarat sa incepeti a va coafa singure, trebuie desigur sa va procurati, in afara de pieptenele si peria obisnuite, cateva obiecte fara de care nu puteti realiza ondulatia in bune conditii:

  • un pieptene cu coada ascutita.
  • 15-25 de bigudiuri din material plastic sau din metal, a caror marime depinde de volumul pe care doriti sa-l dati coafurii; marimile obisnuite sunt intre 2,5-5 cm; dintre bigudiurile de plastic sunt preferabile cele cu perisori.
  • clame cat de multe, minimum cate doua pentru fiecare bigudiu.

Se piaptana bine parul. Se uda usor, dar pana la radacina, cu apa sau cu o lotiune speciala pentru par ondulat. Daca v-ati spalat la cap, parul trebuie foarte bine sters inainte, in asa fel incat sa ramana umed, dar sa nu curga apa din el. Pentru persoanele cu par aspru, este preferabil sa-si puna bigudiurile lasand parul uscat. Daca intentionati sa faceti o baie, fixati-va parul uscat pe bigudiuri, acoperiti-le cu un batic, apoi faceti baia. Aburii vor umezi parul atat cat trebuie. Se ruleaza parul pe bigudiuri cate o suvita de par mai subtire sau mai groasa, dupa cum doriti ca bucla sa fie mai stransa sau mai larga. Fiecare suvita se desparte de restul parului prin carari facute cu coada pieptenelui. Se piaptana suvita, se ridica absolut vertical si se ruleaza incepand de la varf pe bigudiu. Se fixeaza nu cu elasticul bigudiului, ci cu o clama. Se fixeaza pe bigudiuri mai intai parul pornind de la frunte, cel din crestetul capului si mijlocul cefei, apoi cel de pe parti.

Parul mic de la ceafa se rasuceste in forma de melci, care se prind cu pense. Melcul trebuie sa fie facut cu grija, perfect rotund.

1. Scopul ondulatiei este sa creeze o miscare care se orienteaza spre exteriorul capului. Felul cum asezati buclele va va da automat mai mult sau mai putin volum.

2. In timpul operatiei, asezati-va in fata oglinzii si lucrati cu mainile langa cap. Nu rasuciti suvita ca pe o coarda; asezati-o pe bigudiu pieptanata, in directia care trebuie.

3. Rulati parul pe bigudiuri; mai intai suvitele asezate in zonele care nu risca sa fie deranjate in timpul lucrului. Lasati pentru sfarsit parul situat pe tample si la spate, care ar putea sa sufere din cauza miscarilor capului.

4. Sa nu credeti ca parul pe bigudiuri trebuie tras si strans pana simtiti durere.

5. Fiti atente la repartizarea parului pe bigudiuri, care trebuie sa fie egala, aceasta daca nu doriti ca anumite bucle sa fie mai stranse.

6. Fiti atente cand prindeti bigudiul cu pensa, sa nu schimbati directia initiala.

7. Nu trageti suvita in jos cand o rulati pe bigudiu; ea trebuie sa cada vertical pe cap.

8. Daca doriti ca bucla sa fie mai larga si mai supla, rulati mai mult par pe bigudiuri. Daca doriti sa fie mai stranse, rulati par mai putin. Onduleurile prea marunte nu sunt frumoase.

9. Rulati fiecare bucla exact in locul unde doriti sa apara in ansamblu: 4-5 milimetri de decalaj sunt fara importanta, dar mai mult risca sa distruga armonia coafurii. Cat despre buclele de pe parti, fiti atente sa nu trageti una spre spate si cealalta spre fata.

10. De felul cum prindeti buclele cu pensa depinde de orientarea lor. Daca doriti ca o bucla sa fie distantata de cap, prindeti-o pe cea de alaturi lipita de cap.

Uscarea parului pe bigudiuri

Uscarea lenta, in cateva ore, este nerecomandabila prin faptul ca firul de par se umfla de apa si se despica la capete. In afara de aceasta, in cateva ore, datorita miscarii capului, bigudiurile isi pot schimba pozitia. Ideal este sa folositi foenul. Va acoperiti capul cu un prosop uscat si lasati jetul de aer cald sa patrunda sub prosop. Nu apropiati prea mult foenul de bigudiuri.

Scoaterea bigudiurilor nu se face decat dupa uscarea completa a parului. Bigudiurile se scot cu grija, fara a strica forma buclelor si fara a le schimba pozitia.

Parul ondulat pe bigudiuri

Adauga comentariul tau :

comenteaza
Username :
Parola :
 
Username :
Parola :
Repeta Parola :
E-mail :
Repeta E-mail :
 
reclama