De ce uleiul de peste ajuta copilul sa fie mai inteligent

Vineri 12 Februarie 2010 11:12 AM

De ce uleiul de peste ajuta copilul sa fie mai inteligent

Femeile moderne si informate stiu ca bazele unei noi vieti sanatoase se pun inca din perioada prenatala, cand viitoarea mama trebuie sa se ingrijeasca atat de sanatatea ei, cat si de cea a copilului.

Mamicile grijulii doresc sa creeze conditiile cele mai potrivite pentru a avea copii inteligenti si sanatosi, care sa se dezvolte armonios, ii mangaie, le arata dragoste continuu, petrec foarte mult timp cu ei, rad si se bucura pentru ei. Ele se straduiesc sa aleaga din imensitatea de informatii despre cresterea sanatoasa a copiilor, pe cele care le ghideaza pe cei fsaa riscuri, care pun in practica metode naturale, traditionale, indelung verificate.

Astfel, pot afla ca, in ultimul trimestru de sarcina, se definitiveaza formarea creierului copilului, a retinei si a sistemului nervos, in componenta caruia intra acizii grasi Omega-3 in proportie de peste 60%.

Despre Omega 3 si dezvoltarea copilului

Se poate afirma ca Omega-3 constituie caramizile de temelie ale formarii creierului. Procesul de formare se bazeaza pe rezervele de Omega-3 ale mamicii. Daca aceste rezerve sunt sarace, atunci apar carente in dezvoltarea copilului, iar epuizarea completa a acestor rezerve poate duce la depresia postpartum a mamicii.

in aceste conditii, devine evidenta necesitatea cresterii aportului de Omega-3, prin suplimente alimentare de calitate superioara, asa cum sunt uleiurile de peste pur islandez Lysi, tinand cont de faptul ca, prin fierbere, pestele pierde o mare parte din Omega-3. De asemenea, unii cercetatori considera ca deficienta de Omega-3, DHA, in timpul acestei perioade de dezvoltare rapida cauzeaza daune ireversibile asupra creierului si sistemului nervos, conducand la disfunctionalitati vizuale si la o dezvoltare mintala si psihomotorie intarziata.

Despre Uleiul din Ficat de Cod

Adesea, copiii nascusi prematur si cei cu o dezvoltare intrauterina incetinita au la nastere o concentratie sangvina redusa a acizilor grasi Omega-3, deosebit de benefici asa cum ni se explica pe website-ul de prezentare a produselor din ulei de peste pur islandez Lysi: www.sagasanatate.ro .

Laptele de mama si pestii grasi contin mari cantitati de Omega-3, DHA, insa Uleiul din Ficat de Cod este deosebit de bogat in acest acid gras polinesaturat.

 In multe tari, copiilor mici li se administra la scoala, zilnic, Ulei din Ficat de Cod, care cumuleaza efectele benefice ale vitaminelor A si D si ale acizilor grasi Omega-3, protejand copilul de rahitism si asigurandu-i o dezvoltare viguroasa, sanatoasa atat fizica, cat si psihica.

Studii stiintifice experimentale au aratat ca acei copii care au primit un aport suplimentar de Omega-3 au trecut cu brio testele de inteligenta, mult mai bine decat cei care au avut un deficit in dieta lor. Scolarii care au luat ulei de peste si-au imbunatatit capacitatea de concentrare si performantele scolare. S-au facut experimente, prin suplimentarea dietei cu ulei de peste bogat in Omega-3 timp de 6 luni, pe grupuri mari de adolescenti cu probleme de comportament, la Eaton Hall Special School, in Norwich. Numarul de incidente violente a scazut simtitor, de la 112 la 36 si nu s-au mai inregistrat evenimente grave.

Beneficiile administrarii zilnice a uleiului de peste

Din aceste motive, suplimentele alimentare naturale cu ulei de peste Lysi, administrate zilnic, impulsioneaza dezvoltarea creierului la copii.

Concluzia unui documentar BBC, denumit  “Child of our time”, realizat de o echipa de cercetatori din Marea Britanie a aratat faptul ca administrarea zilnica a uleiului de peste duce la dezvoltarea creierului micutilor in trei luni cat s-ar fi dezvoltat in trei ani.

Cercetatorii de la Imperial College London, care au realizat acest studiu, au fost uimiti de modificarile produse pe creier in urma acestui tratament, care a favorizat dezvoltarea exponentials a capacitatilor de invatare si de concentrare.

Aceleasi efecte binefacatoare asupra creierului s-au observat si la varste adulte. Diferentele au fost demonstrate si cu ajutorul tomografiei computerizate.

Asadar, copiii nostri pot fi mai inteligenti daca au mamici informate, care stiu sa beneficieze de metodele traditionale, indelung verificate, cum ar fi terapia cu ulei de peste islandez Lysi. Pentru a afla mai multe detalii despre beneficiile fiecarui tip de produs in parte, accesati www.sagasanatate.ro.

Adauga comentariul tau :

comenteaza
Username :
Parola :
 
Username :
Parola :
Repeta Parola :
E-mail :
Repeta E-mail :
 
reclama